Всяка страна има собствено ядро! – Първата мисъл, която се появява, когато се сетим за тайландското меню. Както в Индонезия, за приготвянето на повечето ястия се използват фъстъци, така и в Тайланд, ситуацията е подобна и се използва кашу. Специфичното при тайландските ястия е, че е една порция се комбинират много различни вкусове. Вижте кои са най-известните тайландски ястия.
Ориз с ананас, кашу и пилешко
Що се отнася до ориза, дори и без допълнителни съставки, както е на снимката изглежда много апетитен. Обикновено, той се поднася под формата на пеперуда или сърце
Ориз с яйце и зеленчуци (моркови, спанак, царевица)
Орис със скариди
Най-известното и популярно ястие от ориз, юфка – е тайландския “Пад”. Към него се прибавят зеленчуци, лимон, морски дарове или пиле, яйца, смлени фъстъци и тайландски сос. Ако има късмета да опитате наистина добър тайландски “Пад”, без съмнение ще попадне в графа “любими”, веднъж и завинаги.
Алтернатива на тайландския “Пад” може да бъде пържена юфка или ориз с морски дарове. Въпреки това, вкусът не е толкова наситен.
Яйце юфка със зеленчуци в сладко-кисел сос
Зеленчуци в сладко кисел сос
Тофу със зеленчуци и кашу
Миди в бял сос
Морски дарове с лук и чили
Зеленчукови пролетни рулца със сладък сос
Разнообразието от тайландски десерти в местните кафенета не е много голямо. Може би един от най-интересните ястия е печен ананас с мед
Банани с кокосово мляко и ориз
- Ще се видим във Facebook - 1.03.2021
- Нова година, нов късмет, нов проект - 11.02.2021
- Ти да видиш! Какво не знаеш за Швейцария. - 20.12.2020