Всяка страна има собствено ядро! – Първата мисъл, която се появява, когато се сетим за тайландското меню. Както в Индонезия, за приготвянето на повечето ястия се използват фъстъци, така и в Тайланд, ситуацията е подобна и се използва  кашу. Специфичното при тайландските ястия е, че е една порция се комбинират много различни вкусове. Вижте кои са най-известните тайландски ястия.

Тайландска кухня

Ориз с ананас, кашу и пилешко

Тайландска храна

Що се отнася до ориза, дори и без допълнителни съставки, както е на снимката изглежда много апетитен. Обикновено, той се поднася под формата на пеперуда или сърце

Тайландска кухня

Ориз с яйце и зеленчуци (моркови, спанак, царевица)

Тайландска кухня

Орис със скариди

Тайландска кухня

Най-известното и популярно ястие от ориз, юфка – е тайландския “Пад”. Към него се прибавят зеленчуци, лимон, морски дарове или пиле, яйца, смлени фъстъци и тайландски сос. Ако има късмета да опитате наистина добър тайландски “Пад”, без съмнение ще попадне в графа “любими”, веднъж и завинаги.

Тайландска кухня

Алтернатива на  тайландския “Пад” може да бъде пържена юфка или ориз с морски дарове. Въпреки това, вкусът не е толкова наситен.

Тайландска кухня

Яйце юфка със зеленчуци в сладко-кисел сос

Тайландска кухня

Зеленчуци в сладко кисел сос

Тайландска кухня

Тофу със зеленчуци и кашу

Тайландска кухня

Миди в бял сос

Тайландска кухня

Морски дарове с лук и чили

Тайландска кухня

Зеленчукови пролетни рулца със сладък сос

Тайландска кухня

Разнообразието от тайландски десерти в местните кафенета не е много голямо. Може би един от най-интересните ястия е печен ананас с мед

Тайландска кухня

Банани с кокосово мляко и ориз

Тайландска кухня

Намери ме в